Czekolada sprzedawana jest w formie pojedynczych porcji (w proszku) w torebkach po 30 g. Czekoladę mieszamy ze 120 ml wody lub mleka, doprowadzamy do wrzenia, mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji i podajemy.

NOCCIOLA
Czekolada do picia na gorąco o smaku orzecha laskowego.

AMARETTO
Czekolada do picia na gorąco o smaku migdałowym (amaretto). Włoski smak Amaretto, to dokładnie smak nawiązujący do aromatu typowo włoskich ciasteczek robionych zazwyczaj z cukru i migdałów gorzkich (czasami również z pestek moreli).

PISTACCHIO
Czekolada do picia na gorąco o smaku orzechów pistacjowych.

BACIO BIANCO
Czekolada do picia na gorąco o smaku białej czekolady z orzechami. Baccio Bianco, to deser pochodzący Perugii, składa się ze zmielonego orzecha laskowego wymieszanego z białą czekoladą.

TORRONCINO
Czekolada do picia na gorąco o smaku miodowo-orzechowym.Torroncino, to włoski deser robiony z białek jaj, miodu, cukru i przede wszystkim migdałów, orzechów arachidowych oraz prażonych orzechów laskowych.

COCCO
Czekolada do picia na gorąco o smaku kokosowym.

CROCCANTINO AL RHUM
Czekolada do picia na gorąco o smaku orzechowo-rumowym. Croccantino, to orzechy laskowe zapiekane w polewie z rumu i żółtek z jaj, o charakterystycznej chrupiącej konsystencji.

GIANDUIA
Czekolada do picia na gorąco o smaku orzechów leśnych. Gianduia, to deser pochodzący z Piemontu, który składa się z orzecha laskowego, cukru, wanilii i cacao. We Włoszech można kupić typowo włoskie czekoladki Gianduiotti o pysznym i wyjątkowym smaku.